Claudia Piras: Culinaria Španělsko
Nejprodávanější knihy
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Kuchyně každého národa je její příroda v hrnci," řekl katalánský spisovatel Josep Pla. S Culinarií Španělsko, navazující na knihu Culinaria Francie, budete tedy poznávat rozmanitosti španělské země, přírody i kultury a odstíny neznámých chutí její kuchyně. Už samotná odlišnost klimatických podmínek dává tušit, že zde nemůže existovat jednotná národní kuchyně. Na chladném a vlhkém severu najdeme jiné plodiny než v mírném klimatu u Středozemního moře nebo na chudé náhorní plošině středního Španělska. Recepty v knize reprezentují jednotlivé regionální kuchyně, které zůstávají věrné svým tradicím - máte možnost vyzkoušet například katalánský rybí kotlík, česnekovou polévku z kraje La Manche, valencijskou paellu či mandlové bochánky z Andalusie. Kniha je pozvánkou na kulinární cestu po Španělsku - cesta k srdci vede prostě žaludkem. Podtitul: Kulinární průvodceRok vydání: 2009Vazba: Pevná s přebalem leskláISBN: 978-80-7391-269-7Počet stran: 488Rozměry: 260,0 x 230,0 x 29,0
Culinaria Španělsko navazuje na knihu Culinaria Francie, ale tentokrát vás vezme spisovatel Josep Pla za rozmanitostmi španělské země, přírody, kultury a odstíny neznámých chutí její kuchyně.
Co se v knize Culinaria Španělsko dočtete?
- odlišné plodiny rostoucí v různých částech Španělska
- recepty reprezentující jednotlivé regionální kuchyně, které zůstávají věrné svým tradicím
- nabídne vám vyzkoušet například katalánský rybí kotlík, česnekovou polévku z kraje La Manche, valencijskou paellu či mandlové bochánky z Andalusie
Kniha je pozvánkou na kulinární cestu po Španělsku – cesta k srdci vede zkrátka přes žaludek.
Rozměry: 22,3 x 25,8 cm
Jazyk: český jazyk
Vazba: pevná
Rok vydání: 2009
Počet stran: 488
ISBN: 978-80-7391-269-7
Objednat si můžete také průvodce Culinaria Čína a Culinaria Francie.