Chemex CM-6A
Chemex na 6 šálků kávy (CM-6A)
Chemex Classic (CM-6A) - na 6 šálků
Chemex CM-6A 6
Chemex CM-6A dřevěná rukojeť
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Nejlevnější
Chemex CM-6A dřevěná rukojeť
Chemex Classic (CM-6A) - na 6 šálků
Chemex na 6 šálků kávy (CM-6A)
Chemex CM-6A 6
Kávovar Chemex Coffee Maker CM-6A 6 Tz
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Technické parametry
Vlastnosti
Popis produktu
Designový dripper na přípravu kávy Chemex CM-6A je vynálezem německého chemika Petra J. Schlumbohma. Na první pohled se může zdát, že se jedná o vázu na růže nebo karafu vody, ale opak je pravdou. Chemex je designovou ikonou ve světě filtrované kávy. Výsledný nápoj, který proteče papírovým filtrem je unikátně čistý a dokonale odráží ty nejlepší charakteristické rysy kávy.
I když tento kávovar připomíná spíš karafu na vodu, patří k legendám mezi kávovary. Vytvořil ho v roce 1940 doktor Peter Schlumbohm v USA. Již během tří let si nový vynález vydobyl místo v prestižní kolekci moderního designu MOMA. Sám autor prohlásil, že „I úplný trouba dokáže pomocí Chemexu připravit výbornou kávu“.
Chemex CM-8A je v podstatě upravená Erlenmeyerova nádoba, doplněná o krásný dřevěný korzet a kožený opasek. Hlavním materiálem je borosilikátové sklo. Zajímavým faktem ve spojitosti s Chemexem je to, že díky svému designu je součástí proslulého muzea designu v New Yorku.
Dripper klasický, objem 0,88 l, počet šálků: 6, typ filtru papírový, . Chcete si vařit doma tak dobrou kávu, jakou vám servírují v kavárně? Chemex CM-6A 6 je kvatilní dripper dělaný na filtraci životabudiče. Dripper je vyrobený k uvaření až 6 šálků překapávané kávy. Kávovar vás překvapí naprosto jednoduchou údržbou. Filtr na jedno použití stačí po přípravě kávy vyhodit a překapávač co nejpečlivěji vypláchnout. Konvice o objemu až 0,88 l, což je asi 6 šálků kávy Sklo barva je ideální do každé domácnosti Jednoduchý tip pro přípravu skvělé kávy Přichystejte si dripper, šálek a filtr. Do filtru nasypte jemně namletou kávu. Doporučené množství je 7 g (15 ml) na 100 ml vody. Káva se zalévá jen 3 až 4 minuty odstátou vodou. Na filtr s kávou nalijte pomalu trochu vody krouživým pohybem. Čerstvě namletá káva vodu nasaje a vykvete. Vyčkejte 15 vteřin a zalijte kávu spirálovým pohybem od vnější hrany ke středu filtru. Slabší kávu vytvoříte rychlejším litím.