BrainMax Pure Raw Cacao 12 BIO 500 g
BrainMax Pure Raw Cacao 12 BIO 500 g

BrainMax Pure Raw Cacao 12 BIO 500 g

od 199 Kč
BrainMax Pure Raw Cacao 12, BIO 500 g Kakaové boby, ze kterých vzniká kakao, jsou plody rostliny Theobroma cacao, což v řečtině znamená "pokrm bohů". A není divu. V oblasti Střední a Jižní Ameriky bylo původními obyvateli kakao velice ceněno. Už před 3000 lety se kakao používalo jako jídlo, lék nebo i měna. Dodnes existují kmeny, ve kterých je kakao ceněno jako posvátný nápoj. Kakao je známé jako největší rostlinný zdroj železa. Nicméně kromě…
BrainMarket.cz
Za dopravu 80 Kč Neznámá dodací lhůta
199 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: BrainMax Pure Raw Cacao 12 BIO 500 g
Výrobce: BrainMax
Minimální cena: 199 Kč
Maximální cena: 199 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Vlastnosti

Vitamíny a minerály:
Použití:
Hmotnost: 500 g
Forma:

Popis produktu

BrainMax Pure Raw Cacao 12, BIO 500 g Kakaové boby, ze kterých vzniká kakao, jsou plody rostliny Theobroma cacao, což v řečtině znamená "pokrm bohů". A není divu. V oblasti Střední a Jižní Ameriky bylo původními obyvateli kakao velice ceněno. Už před 3000 lety se kakao používalo jako jídlo, lék nebo i měna. Dodnes existují kmeny, ve kterých je kakao ceněno jako posvátný nápoj. Kakao je známé jako největší rostlinný zdroj železa. Nicméně kromě železa kakao obsahuje také hořčík, minerál, který je důležitý pro náš kardiovaskulární systém a pomáhá přeměnit glukózu na energii. Mimo toho je kakao skvělým zdrojem serotoninu, tryptofanu, tyrosinu a fenylethylaminu. Tyto neurotransmitery jsou spojovány s příjemnými pocity a mohou dokonce zmírnit úzkosti a deprese. Organické kakao obsahuje více než 40krát více antioxidantů než borůvky! Má úžasné skóre ORAC 98 000 na 100 g oproti borůvkám, které mají 2400. Skóre ORAC měří schopnost antioxidantů absorbovat volné radikály (které pocházejí ze znečištění a toxinů v našem prostředí), které způsobují poškození buněk a tkání. Více informací o kakau se dozvíte na BrainPedia.cz Přednosti BrainMax Pure Raw kakaa: Silný antioxidant Vyšší obsah zdravých tuků (12%) Bohaté na polyfenoly a theobromin (nootropikum) Zdroj železa, zinku, hořčíku, draslíku, fosforu, mědi a vápníku 100% BIO, RAW, VEGAN, Non-GMO Země původu:  Možnosti použití kakaa Můžete přidat do proteinového šejku nebo svého oblíbeného smoothie. Kakaový prášek je výborný na výroku horké čokolády, kakaových nápojů, do jogurtů, desertů, dortů Populární recepty s kakaem Brownies wafle Složení: 2 vejce 300 ml mléka 160 g žitné mouky 50 g hořké čokolády 85% 30 g kakaa 10 g chia semínek 1 lžíce prášku do pečiva 1 lžička skořice Postup: V míse si vyšleháme vejce společně s mlékem. Přidáme mouku, chia semínka, rozpuštěnou čokoládu, kakao, med, prášek do pečiva a lžičku skořice. Tyčovým mixérem rozmixujeme směs na hladké těsto. Hotové těsto nalejeme do vaflovače a pečeme 3-4 minuty, záleží na druhu našeho waflovače. Vafle můžeme polít medem nebo podávat s jogurtem..   Kakaový koláč Složení: 120 g celozrnné pšeničné mouky hladké 1 lžička kypřicího prášku do pečiva 15 g kakaa 75 g kokosového cukru 1 vejce 90 ml polotučného mléka 20 g kokosového oleje v tekutém stavu 250 g jablek (oloupaných a nastrouhaných nahrubo) 40 g vlašských ořechů (nadrcených najemno) 50 g čokolády na vaření (minimálně 55 % kakaa) Postup: Formu na koláč vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, kakao, kokosový cukr, vejce, mléko a olej a vše důkladně promíchejte tak, aby vzniklo hladké těsto. Těsto vložte do připravené formy na dort a rovnoměrně rozprostřete. Poté těsto pokryjte nahrubo nastrouhanými jablky a posypte najemno nadrcenými ořechy. Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut při 180–185 °C. Jakmile se koláč upeče, rozpusťte čokoládu nad vodní lázní a poté pomocí lžíce pokapejte povrch koláče.. Kakaové muffiny s borůvkami Složení: 1 vejce kelímek zakysané smetany 45 gramů rozměklého másla 55 gramů kokosového cukru  25 kakaa 125 gramů hladké mouky balíček prášku do pečiva lžička jedlé sody dvě řady kvalitní hořké čokolády dvě až tři hrsti borůvek  Postup: V míse rozšlehejte vejce s máslem, cukrem nakonec přidejte i zakysanou smetanu. V druhé míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a kakao. Tuto sypkou směs postupně přisypávejte do mísy s tekutou

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.