Aveiro Tuňák v olivovém oleji 120 g

TOP 2
Aveiro Tuňák v olivovém oleji 120 g

od 49 Kč
Složení: Maso z tuňáka pruhovaného 65%, Slunečnicový olej 34%, Sůl Země původu: Portugalsko Ne všechny ryby je zdravé jíst často, pozor na rtuť v levných rybách! Díky absenci moře nebyli Češi nikdy zvyklí často jíst ryby a jiné mořské plody. V posledních letech ovšem nastává velký boom v konzumaci ryb a ustálil se všeobecný názor, že čím více jíme ryb, tím zdravější budeme. Jinak jistě správný požadavek odborníků na zdravou výživu, aby lidé…
Grizly.cz
Za dopravu 69 Kč Skladem
49 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Aveiro Tuňák v olivovém oleji 120 g
Výrobce: AVEIRO
Minimální cena: 49 Kč
Maximální cena: 59 Kč
Ušetříte až: 10 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Složení: Maso z tuňáka pruhovaného 65%, Slunečnicový olej 34%, Sůl Země původu: Portugalsko Ne všechny ryby je zdravé jíst často, pozor na rtuť v levných rybách! Díky absenci moře nebyli Češi nikdy zvyklí často jíst ryby a jiné mořské plody. V posledních letech ovšem nastává velký boom v konzumaci ryb a ustálil se všeobecný názor, že čím více jíme ryb, tím zdravější budeme. Jinak jistě správný požadavek odborníků na zdravou výživu, aby lidé jedli co nejvíce ryb, vypadá jinak, uvědomíme-li si, že konzumací této potravy do těla dostáváme značné množství rtuti. Ryby a především ty mořské jsou dokonce nejvýznamnějším zdrojem tohoto jedovatého kovu pro lidský organismus. Za rtuť v rybách si můžeme sami Mořské ryby totiž koncentrují ve svých tkáních rtuť, kterou lidstvo ve velkém vypouští do oceánů. Podle výzkumů amerických vědců z Connecticutské univerzity v Grotonu se ovšem problém rtuti v rybím mase, netýká jen ryb mořských. V celosvětovém měřítku se drtivá většina rtuti dostává do moře z ovzduší. Řeky, podzemní voda, usazeniny nebo dokonce i horské prameny, proto rtuť obsahují také. Organické sloučeniny rtuti tak obsahují i ryby žijící ve vnitrozemských vodách. Američtí výzkumníci připomínají, že musíme počítat s tím, že rtuť zůstane v prostředí celé desetiletí poté, co omezíme její zdroje. V Evropě a Americe k významnému omezení emisí rtuti již došlo, na druhou stranu toto omezení vyrovnává průmyslový boom ve Východní Asii. Jezte kvalitní ryby Skutečnost, že ryby zůstávají největším zdrojem rtuti, pochopitelně neznamená, že bychom měli na tuto jinak bezesporu podstatnou součást lidské stravy zanevřít. Odborníci spotřebitelům doporučují, aby si pečlivě vybrali jaké ryby konzumovat. Nedoporučují těhotným ženám, kojícím ženám a malým dětem konzumovat maso žraloků, štik, candátů, mečounů a velkých makrel královských. U konzervovaných ryb jako je tuňák či sardinky je důležité jaký druh si vyberete. U oblíbeného tuňáka pozor na tuňáka žlutoploutvého, který obsahuje velké množství rtuti. Naopak se doporučuje konzumace kvalitnějšího tuňáka pruhovaného Popis produktu

Portugalský tuňák pruhovaný ve vlastní šťávě, v olivovém nebo rostlinném oleji. Vyzkoušejte tradiční portugalské tuňáky. Žádná průmyslová výroba, ale ručně zpracovávané, a to již od roku 1928. Výborný třeba do salátů. Skvělé a pevné kousky tuňáka.

Informace výrobce: 

Tuňák v konzervě je velmi praktické jídlo, když zrovna nemáte dost času nebo chuť na vaření. Dostanete díky němu do sebe potřebnou dávku proteinů, aby Vaše svaly nestrádaly, a pokud zvolíte kvalitního výrobce, navíc si i pochutnáte. Tohle rybí maso obsahuje minimum sacharidů, a proto se výborně hodí pro nízkosacharidové období nebo období diety. 

I s obyčejnou konzervou se dají vykouzlit kulinářské lahůdky. Takové těstoviny s tuňákem a rajčaty mohou předčit i výborná masová jídla a hlad může zahnat i narychlo připravená tuňáková pomazánka s vajíčky. Tak jen klidně do toho a nebojte se experimentovat. 

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.