Zwilling EcoQuick 6 l
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Zwilling EcoQuick tlakový hrnec 6 l
Informace o produktu Tlakový neboli Papinův hrnecKlasický papiňák známe asi všichni, málokdo ovšem ví, že technologie tlakového hrnce se prvně objevila již v roce 1679. Díky vyššímu tlaku uvnitř hrnce dochází ke zvýšení teploty varu, a tím i k rychlejšímu uvaření pokrmu. V poslední době byla metoda vaření v tlakovém hrnci znovuobjevena, a to nejen díky výrazné úspoře energie a času při vaření, ale i pro šetrnost ke zpracovávaným surovinám, v nichž díky kratší době vaření zůstane více nutričně hodnotných látek. Současně díky uzavřenému hrnci je výraznější chuť a vůně připravovaného pokrmu.
Zwilling EcoQuick tlakový hrnecZwilling EcoQuick představuje nejnovější generaci tlakového hrnce: atraktivní, robustní, snadný na používání a vhodný na všechny druhy sporáků včetně indukčních a hlavně díky bezpečnostním pojistkám bezpečný. Tělo hrnce a poklice jsou vyrobeny z leštěné a poškrábání odolné nerezové oceli 18/10. Tepelně odizolované, ergonomicky tvarované rukojeti jsou vyrobeny z odolného černého plastu. Sendvičové dno SIGMA Classic se silným hliníkovým jádrem opláštěným nerezovou ocelí 18/10 zajišťuje optimální a rovnoměrnou tepelnou vodivost a uchování tepla, což zvyšuje úsporu energie snížením výkonu sporáku ihned po zahřátí hrnce.
Díky široké škále příslušenství můžete tlakový hrnec Zwilling EcoQuick používát na:
- vaření
- dušení
- restování
- parní vaření (s napařovací vložkou)
- fritování (s fritovací vložkou) - nikdy nefritujte pod tlakem!
Snadné nastavení vnitřního tlaku volbou ze 2 nastavení:
- Level 1 - mírné vaření
Při nastavení Level 1 je maximální tlak uvnitř hrnce nastaven na 0,6 bar, čímž dojde ke zvýšení teploty varu na 110 °C. Toto nastavení je vhodné pro jemnější potraviny, které rychle ztrácejí tvar - ryby a zelenina.
- Level 2 - rychlé vaření
Při nastavení Level 2 je maximální tlak uvnitř hrnce nastaven na 1,0 bar, čímž dojde ke zvýšení teploty varu na 120 °C. Toto nastavení je ideální pro přípravu masa (především hovězího) a omáček.
Indikátor vnitřního tlaku pro snadnou vizuální kontrolu
Rychlé a bezpečné uvolnění tlaku uvnitř hrnce
Tepelně odizolovaná a ergonomicky tvarovaná rukojeť pro bezpečnou manipulaci i s plným hrncem
Bezpečnostní ventil (zabraňuje otevření hrnce při vysokém vnitřním tlaku)
Snadné "uzamknutí" rukojetí do správné polohy
Vhodné na všechny tepelné zdroje - včetně indukčních sporáků
Sigma Classic - třívrstvé sendvičové dno 1. Nerezová ocel 18/10 - hygienická a chuťově neutrální, snadná údržba, odolná poškrábání 2. Silné hliníkové jádro - rovnoměrná a rychlá distribuce tepla, uchování a uvolňování tepla 3. Magnetická nerezová ocel 18/10 - vhodná na indukci a snadno omyvatelná
- nerezová ocel 18/10
- sendvičové dno se silným hliníkovým jádrem
- gravírovaná měřící stupnice
- ergonomické rukojeti odolávají vyššímu zahřátí
- vhodné na všechny typy sporáků, včetně indukce
- průměr hrnce 22 cm
- vhodné do myčky (vyjma poklice a těsnění