Samin Nosrat: Sůl, tuk, ocet, žár
Sůl, tuk, ocet, žár - Jak zvládnout základní prvky dobrého vaření - Nosratová Samin
Sůl, tuk, ocet, žár: aneb jak dobře vařit
Sůl, Tuk, Ocet, Žár - Samin Nosrat
Sůl, tuk, ocet, žár - Jak zvládnout základní prvky dobrého vaření - Samin Nosratová
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Nejlevnější
Sůl, Tuk, Ocet, Žár - Samin Nosrat
Sůl, tuk, ocet, žár
Sůl, tuk, ocet, žár
Sůl, tuk, ocet, žár: aneb jak dobře vařit
Sůl, tuk, ocet, žár - Jak zvládnout základní prvky dobrého vaření - Samin Nosratová
Sůl, tuk, ocet, žár
Sůl, tuk, ocet, žár - Samin Nosratová, Wendy MacNaughtonová
Sůl, tuk, ocet, žár - Samin Nosratová
Sůl, tuk, ocet, žár - Jak zvládnout základní prvky dobrého vaření - Nosratová Samin
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Anotace: Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku, v žebříčku New York Times se umístila mezi bestsellery roku 2018 a získala cenu Jamese Bearda, udělovanou nejlepším kuchařským knihám. Záhy se také dočkala překladů do mnoha cizích jazyků. Její autorka shrnula desetiletí své profesionální praxe do čtyř jednoduchých prvků, bez nichž se žádné jídlo neobejde. Sůl, která zvýrazňuje chuť, tuk, který je nositelem chuti a zároveň ovlivňuje konzistenci jídla, ocet a každá další kyselá přísada chuť vyrovnává, a pak nastupuje žár, tedy tepelné zpracování. V knize samozřejmě nechybí recepty, ale nejde zde jen o suchopárný výčet ingrediencí a popis přípravy – všechno je podáno vtipně a se švihem. Podobně originální a výstižné jsou i ilustrace a množství grafů, které napoví i začínajícím kuchařům a kuchařkám, jak, proč a kdy co uvařit a s čím jednotlivá jídla kombinovat. Ačkoliv je dost prostoru věnováno různým úpravám masa, na své si přijdou i vegetariáni. Na samý závěr jsou uvedena vzorová menu pro různé příležitosti. Věříme, že se tato kniha stane vítaným obohacením nejen knihovniček, ale zejména kuchyní českých čtenářů a čtenářek. Publikace: Sůl, tuk, ocet, žár - Jak zvládnout základní prvky dobrého vaření. Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku, v žebříčku New York Times se umístila mezi bestsellery roku 2018 a získala cenu Jamese Bearda, udělovanou nejlepším kuchařským knihám. Záhy se také dočkala překladů do mnoha cizích jazyků. Její autorka shrnula desetiletí své profesionální praxe do čtyř jednoduchých prvků, bez nichž se žádné jídlo neobejde. Sůl, která zvýrazňuje chuť, tuk, který je nositelem chuti a zároveň ovlivňuje konzistenci jídla, ocet a každá další kyselá přísada chuť vyrovnává, a pak nastupuje žár, tedy tepelné zpracování. V knize samozřejmě nechybí recepty, ale nejde zde jen o suchopárný výčet ingrediencí a popis přípravy – všechno je podáno vtipně a se švihem. Podobně originální a výstižné jsou i ilustrace a množství grafů, které napoví i začínajícím kuchařům a kuchařk