Opinel filetovací nůž
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Filetovací nůž s lakovanou bukovou rukojetí značky Opinel, díky kterému jednoduše naporcujete rybu na filety nebo na tenké plátky vhodné i na sushi. Čepel nože je velmi tenká a flexibilní.Délka čepele: 18 cmTloušťka čepele: 2 mmDřevo, jednoduchost a efektivita, tyto všechny vlastnosti snoubí kuchyňské nože Opinel. Tato kolekce zaujme především, pokud si zařizujete svou první kuchyni a hledáte kvalitní nože, které jako kuchař rozhodně oceníte.Rukojeť z bukového dřeva, které má vynikající mechanické vlastnosti. Bukové rukojeti jsou lakované lakem, který byl velmi pečlivě vybrán, aby zušlechtil samotné bukové dřevo. Dřevo. 95% dřeva, ze kterého se vyrábějí rukojeti, pochází z udržitelně obhospodařovaných francouzských lesů. Nedochází k přílišnému kácení lesů a znečištění ovzduší při dlouhém transportu – tím vším je méně zatěžována příroda. Hlavní dodavatel dřeva má své lesní plochy ve francouzském regionu Jura a samozřejmě je držitelem PEFC certifikátu. Nerezová ocel. Výběr oceli je jeden z nejdůležitějších materiálů samotného nože. Určuje životnost a kvalitu samotného ostří. Pro nože značky Opinel byla vybrána vysoce kvalitní švédská ocel 12C27 (Sandvik). Tato ocel je vysoce odolná vůči korozi a jednoduchá na údržbu díky přídavku chromu. Přídavek uhlíku v oceli (0,40%) zajistí excelentní hranu, která drží tvar i při styku s tvrdším materiálem bez nutnosti broušení.Příběh ikonické značky Opinel začíná v 19. století kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil, jak se kovají hřebíky a díky tomu založil svou první kovárnu ve Francii. Po jeho smrti převzal jeho řemeslo syn, Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobce ostrých předmětů“ a to jen proto, že ostří jeho srpů a kos bylo nejostřejší v okolí.Ten pravý Opinel kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn vášní po ručním zpracování a nejmodernější technologii se rozhodl vytvořit předmět, který může ručně vyrábět za pomocí tehdy moderních technologií. Psal se rok 1890 a ten správný, zavírací, kapesní nožík je na světě, zrodil se Opinel. Kvalitní nůž na filetování z řady Opinel Classic, vyráběný tradičním způsobem v Chambéry v Savojských Alpách, vyznačující se vynikajícím řemeslným zpracováním. Čepel nože je vyrobena z velice kvalitní švédské oceli Sandvik, která se vyznačuje vysokou odolností a dlouhotrvající ostrostí. Rukojeť nože je nože je vyrobena z jednoho kusu silně lakovaného bukového dřeva. Čepel nože je k rukojeti připojena pevnými nýty. Doporučujeme ruční mytí. Parametry: Délka čepele: 18 cm Tloušťka čepele: 2mm Čepel: nerezová ocel Sandvik Rukojeť: lakované bukové dřevo Francouzské nože Opinel jsou již přes 120 let ověřenou klasikou. První kapesní nůž Opinel byl vyroben už v roce 1890 a od té doby jsou nože Opinel známé svojí dlouhodobou ostrostí, výbornou spolehlivostí k všestrannému použití. Tyto nože mají svůj nezaměnitelný tvar a design. Nerezové oceli Sandvi
Recenze
Podobné Kuchyňské nože
Nejoblíbenější výrobci
- Kuchyňské nože TESCOMA
- Kuchyňské nože Wüsthof
- Kuchyňské nože KDS
- Kuchyňské nože Berlinger Haus
- Kuchyňské nože Fiskars
- Kuchyňské nože CS Solingen
- Kuchyňské nože Güde Solingen
- Kuchyňské nože ZWILLING
- Kuchyňské nože Banquet
- Kuchyňské nože VICTORINOX SWISS ARMY
- Kuchyňské nože WMF
- Kuchyňské nože ORION
- Kuchyňské nože Böker
- Kuchyňské nože Lamart