TOP 2
2. Nejprodávanější
LAVAZZA QUALITA ORO 1 KG
Lavazza Qualità Oro 1 kg
Qualita ORO - zrnková káva 1000 g
Lavazza Qualitá Oro zrnková Káva 1 kg
Lavazza Qualitá Oro 100% Arabica zrnková káva 1000 g
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Nejlevnější
Lavazza Qualitá Oro zrnková Káva 1 kg
Lavazza Qualitá Oro zrnková káva 1 kg
Lavazza Qualità Oro 1 kg
Lavazza Qualita Oro zrnková káva 1 kg
ORO 1000G ZRNKOVÁ KÁVA LAVAZZA
Lavazza Qualitá Oro 100% Arabica zrnková káva 1000 g
Qualita ORO - zrnková káva 1000 g
Lavazza Qualita ORO - zrnková káva
Lavazza Oro, zrnková, 1000g
Lavazza Qualita Oro káva zrnková 1000g
Lavazza Qualita Oro káva zrnková 1000g
100% Arabica zrnková káva Lavazza Qualita Oro 1kg
Káva Lavazza Oro, zrnková, 1000g
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Parametry
Vlastnosti
Popis produktu
Středně pražená 100% Arabica pro ty, kteří milují čisté aroma. Lavazza Qualità Oro je výběrem neobvykle sladkých kávových zrn. Intenzivní aromatická chuť pro opravdové milovníky kávy. Káva je vhodná pro všechny způsoby přípravy. Lavazza Qualitá Oro Obsah balení: 1 kg kávových zrn Složení: 100% Arabica ze Střední Ameriky Středně pražená káva s intenzivní chutí a aroma Vhodná pro přípravu všech druhů kávy Příprava kávy Doporučení: Předpokladem pro co nejlepší výslednou chuť kávy je i její uskladnění, kávu proto skladujte na suchém, chladném místě (ne však v lednici) v neprůsvitné nádobě s dobrým těsněním. Pokud Vám bude káva připadat příliš silná a hořká, pak se přesvědčte, že nepoužíváte příliš horkou vodu. Případně zhrubte mletí a uberte množství kávy. Velmi nevýraznou, plochou a slabou chuť kávy spravíte jemnějším mletím a zvýšením množství kávy. Hrubost mletí Typ přípravy Velmi hrubé Cold brew - Pro přípravu kávy tzv. studenou cestou, kdy trvá extrakce i několik hodin, použijte kávu mletou na velmi hrubo – svým vzhledem a konzistencí by měla připomínat hrubozrnnou mořskou sůl (jen nejde o hrudky, ale spíše „vločky“). Hrubé French press - Ve french pressu probíhá filtrace přes sítko, kávu je tedy potřeba namlít na hrubo – sítko totiž zachytí jen větší částečky kávy. Jak káva mletá na „hrubo“ do french pressu vypadá? Svojí velikostí připomíná kosher sůl (a stejně jako u velmi hrobého mletí nejde o hrudky, ale „vločky“). Stejnou hrubost mletí využijete také v Evropě nepříliš rozšířeném perkolátoru. Střední Vacuum pot - Hrubost mletí pro vacuum pot připomíná velmi hrubý písek a využijete ji také pro překapávače (drippery) s filtry s rovným dnem - ty se však u nás používají jen minimálně. Středně-jemné Do kónických dripperů - Káva připravovaná v kónických dripperech (mají trychtýřovitý tvar) s papírovými či bavlněnými filtry si žádá kávu mletou na střední hrubost. Jak poznáte, že je váš mlýnek nastavený na správnou hrubost? Umletá káva má vzhled a strukturu stolní soli. Jemné Mokka konvička - Taková káva, která je konzistencí po semletí někde na začátku cesty mezi cukrem krupicí a hrubou moukou, je určena pro použití v moka konvičce. Velmi jemné Espresso - A to tak jemně, aby vzhled kávy připomínal už zmíněnou hrubou mouku. Co se stane, pokud je káva na espresso příliš hrubá? Espresso bude slabé a podextrahované. V případě, že to s jemností přeženete, tomu bude naopak – výsledek bude mít hořkou chuť a na šálku bude jen velmi málo cremy, často s černými okraji. Extra jemné Džezva - Káva, která se po umletí spojuje v drobné hrudky a připomíná moučkový cukr či pudr je připravena pro použití v džezvě a přípravu arabské (turecké) kávy. Zajímavosti o kávě Není to jenom o kofeinu Káva obsahuje velké množství rozličných látek, jako jsou např. sacharidy, vosky, oleje, kyseliny a bílkoviny. Z minerálních látek jsou to draslík, fosfor, železo a hořčík. Nutriční hodnotu má pouze vitamin B3-niacin. Kávová zrna obsahují téměř 200 dalších složek, nejen dobře známý