LAMART LT1113
Nejprodávanější pánve
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
POPIS
Hliníková pánev LT1113 z řady Marble od výrobce Lamart je vyrobena z kvalitního hliníku a je opatřena nepřilnavým vnitřním povrchem - marble, který připomíná vzhledem mramor. Tento povrch zabraňuje přichytávání vařeného pokrmu a umožňuje zdravé vaření s malým množstvím tuku a je odolný proti oděru.
Nepřilnavý povrch je ekologický, neobsahuje PTFE ani PFOA. Při přehřátí pánve se z povrchu nevypařují žádné toxické výpary. Pánev je opatřena pohodlnou měkkou plastovou rukojetí. Snadno se udržuje a čistí. Je možné ji mýt v myčce na nádobí a používat v troubě do teploty 220 °C. Není však vhodná do trouby. S touto pánví díky silnému dnu můžete vařit na všech typech vařičů včetně populární indukce.
SPECIFIKACEPrůměr: 28 cm
Výška: 5,5 cm
Materiál: hliník, nepřilnavý povrch, plast (rukojeť)
Barva: tmavě hnědá, béžová (rukojeť)
VÝHODY A NEVÝHODYPánev je vyrobena z kvalitního hliníku.
Nepřilnavý keramický vnitřní povrch je odolný proti oděru a umožňuje zdravé vaření s minimem tuku.
Nepřilnavý povrch je ekologický.
Snadná údržba a čištění.
Vhodná na všechny typy vařičů, do trouby a do myčky.
PRAKTICKÉ RADYVhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku a indukci
Vhodné do trouby: Ano, do 220 °C
Vhodné do myčky: Ano
NÁVOD K POUŽITÍPřed prvním použitím
Pro zachování kvality nádobí, je nutno dodržet následující doporučení. Vyjměte nádobí z krabice a odstraňte veškerý obalový materiál (včetně případné adhezní fólie, samolepky, papíru atd.) z výrobku.
Před prvním použitím umyjte části, které přijdou do styku s potravinami, v horké vodě s přídavkem saponátu, důkladně opláchněte čistou vodou a vytřete do sucha, případně nechte vyschnout.
Použití
Nádobí můžete používat na jakémkoliv zdroji tepla – indukční desky, sklokeramické desky, el. plotýnky nebo plyn. U plynu doporučujeme užití litinové rozptylovací plotýnky plamene z důvodu jednodušší údržby dna výrobku.
BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍBěhem používání se nedotýkejte nádoby (vyjma plastové rukojeti), protože je HORKÁ! Použijte při manipulaci ochranné rukavice! Obzvlášť dejte pozor na to, aby se nádoby nedotýkaly děti a nesvéprávné osoby!
Při použití ostrých kovových nástrojů (např. nůž, vidlička) může dojít k poškození (poškrábání, proříznutí) povrchu.
Při použití drsných a agresivních čistících prostředků může dojít k poškození povrchu (např. žíravé prostředky na čištění trub).
Při neopatrné manipulaci (např. s víkem) může dojít k poškození povrchu (otlučením).
Vlivem nastavení přes příliš vysoké teploty zdroje tepla, může dojít k poškození povrchu (spálení).
ZÁKLADNÍ RECEPT NA VAJEČNOU OMELETUIngredience
4 vejce, 20 g másla, sůl, pepř, rukola k podávání
Postup
1. Prošlehejte v míse vejce se 2 lžícemi studené vody (můžete použít i mléko). Osolte a opepřete.
2. Předehřejte páne