TOP 5
České ghíčko Bio Ghí 1000 ml
Ghí přepuštěné máslo, čisté, BIO Balení: 1 l
České Ghíčko BIO přepuštěné máslo 1000 ml
České ghíčko BIO Přepuštěné máslo 1000 ml
České ghíčko s.r.o České Ghíčko BIO Ghí 1000 ml
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Nejlevnější
České Ghíčko BIO přepuštěné máslo 1000 ml
České ghíčko s.r.o České Ghíčko BIO Ghí 1000 ml
České ghíčko BIO Přepuštěné máslo 1000 ml
Ghí přepuštěné máslo, čisté, BIO Balení: 1 l
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
České Ghí je nejzdravější a nejlahodnější tuk pro vás s máslovo-oříškovou vůní. Produkt ekologického zemědělství. Bio ghíčko ve kvalitě grass-fed. Bio ghíčko je vyrobené z másla, a to z mléka od krav chovaných v ekologickém zemědělství. Krávy se pasou celoročně na trávě, nedostávají preventivně antibiotika a hormony. Tudíž obsahuje i větší množství vitamínů, minerálů a např. kyselinu CLA, která pomáhá snižovat tuky v těle, hladinu cholesterolu a pomáhá budovat svalovou hmotu. To chceš! Ghí nebo přepuštěné máslo či nejpřesněji přečištěné máslo je produkt pocházející z oblasti indického subkontinentu, a hraje důležitou roli v indické, egyptské i etiopské kuchyni, vyrábí se z kravského másla. Přepuštěné máslo se připravuje pomalým převařováním másla, kdy se odstraňuje voda a ostatní příměsi až zbude čistý, průhledný tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200-250 °C) než původní máslo (150-180 °C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce. Ghí podle Ayurvédy: snižuje cholesterol, posiluje játra, obsahuje protivirové fenolitické antioxidanty, má omlazující a regenerační účinky, vyživuje buňky, detoxikuje organismus, je vhodné jako pleťová výživa a tonikum, posiluje nervovou soustavu, podporuje plodnost, posiluje ledviny, ulevuje při hemeroidech a chronických bolestech kloubů, vodnaté rýmě a bolestech uší, pomáhá při únavě, posiluje zrak, napomáhá trávení. Složení: bio mléčný tuk min. 99,3 % Dávkování: Ghí se uplatní zejména v teplé kuchyni na smažení (při 200-250 °C), vaření, dušení, pečení. Je ideální najíšku, pod dušenou zeleninu atd. Ve studené kuchyni je vhodný k mazání na pečivo nebo stačí každý den lžička pro zdraví. Dále je vhodný zevně na pokožku formou masáží, na popáleniny, poraněná místa, vysušené ruce. Upozornění: Ghí je přirozeně bezlepkový a neobsahuje laktózu. Nemusí se uskladňovat v lednici, stačí v temnu a při teplotě 0-20 °C. Případná změna konzistence není na závadu.