Srovnání cen » Obchody » Alza.cz - recenze

Hodnocení uživatelů:
  • 3.00013
(78x)

Alza.cz

Alza.cz a.s.        Certifikovaný e-shop



Jednička na trhu. Nejrychlejší doručení. Nejpohodlnější reklamace. Nejspolehlivější e-shop. To je jen několik titulů, kterými bývá Alza.cz charakterizována. Důvodů, proč tu nakoupit, je ale nepočítaně. Alza je obchodem, který bez přehánění udává trendy a před konkurencí je vždy o krok napřed. Zákazníkům tak nabízí nejlepší ceny, prvotřídní servis a především nevyčerpatelnou zásobu lákavých bonusů.


Nejširší sortiment

Na Alza.cz už dávno nepořídíte jen elektroniku a výpočetní techniku, v nabídce najdete téměř vše, co vás napadne, počínaje kosmetikou a drogérií, přes sportovní vybavení, až po bazény nebo sortiment auto-moto. Nakoupíte tu vybavení dětského pokojíčku, praktické denní potřeby pro domácnost i designové hračky ze světa nových technologií. A nabídka se stále rozrůstá.

Doručení? Ještě dnes!

Pokud zboží objednáte před 11:00 dopoledne, kurýr u Vás zazvoní dokonce ještě téhož dne. Propracovaný expediční systém Alzy totiž zajišťuje, že k vám objednávka vyrazí prakticky ihned. A to není všechno - Alza.cz doručuje zásilky i během sobot a nedělí!

A kdo by snad nedůvěřoval kurýrní službě a chtěl si vytoužené produkty z obchodu odvézt sám, v Alze nemusí ani vystupovat z auta. Eshop se totiž inspiroval fastfoodovými řetězci, a pro rychlé nákupy s pomocí chytrého telefonu připravil unikátní službu AlzaDrive.

Alza - obchod pro 21. století

Patříte mezi zákazníky, kteří k nákupům na internetu přistupují s obezřetností? I vy budete v Alze spokojení. Česká jednička nabízí hned několik možností, jak si zboží osahat, prohlédnout či vyzvednout osobně. A protože i mezi kamennými obchody chce Alza určovat trendy, její prodejny rozhodně nejsou obyčejné. Poslední novinkou je samoobslužná prodejna budoucnosti s nonstop provozem, umístěná v pražských Vinohradech, dobře známé jsou ale i unikátní Alzaboxy, rozmístěné dnes již po celé republice.

Nejznámější firemní maskot - Alzák

Pamatujete si ještě, kdy na Vás protivný zelený mužík vyskočil z obrazovky poprvé? Mimozemšťan Alzák byl tehdy opravdu škodolibý. Kladivem Vám rozbil obrazovku, a pak se Vám ještě vysmál: “Máš to rozbitý, hehehehe!” Ano, je to více než 10 let, kdy nám maskot největšího českého eshopu začal svým pronikavým hláskem drásat nervy.

Tak jako jej ale jedni nenávidí, jiní nedají na Alzáka dopustit, a jeho plyšová miniatura dnes zdobí nejeden dětský pokojíček. Jedno mu totiž rozhodně upřít nelze - i díky zelenému mimozemšťánkovi zná Alzu v České Republice snad úplně každý.

Splněný sen Aleše Zavorala

Příběh značky Alza.cz, nejoblíbenějšího českého internetového obchodu současnosti, se ale píše ještě mnohem déle. Samotný název Alza vznikl zkrácením jména Aleš Zavoral, tedy zakladatele a duchovního otce celého projektu. Aleš Zavoral se pod značkou Alzasoft věnoval prodeji elektroniky už od roku 1994 a dodnes ve společnosti působí jako její generální ředitel. Vizionář a bez nadsázky geniální obchodník naučil Čechy nakupovat elektroniku výhodně a pohodlně na internetu, a inovace přináší s Alzou na český trh pravidelně i dnes. Díky neustálé snaze držet krok s dobou tak mohou zákazníci na Alza.cz třeba platit virtuálními měnami, Bitcoinem a Litecoinem.

Příběh úspěchu

V roce 2016 překročily tržby společnosti miliardu korun za jediný týden, v roce 2017 firma zvýšila obrat o více než 20% a obchodní aktivity v současnosti rozvíjí v celkem 26 zemích. I tato čísla vypovídají, jak velký má Alza u svých zákazníků úspěch, a firma svoji pozici absolutního lídra trhu každý rok potvrzuje. Obdržela také celou řadu ocenění - namátkově Křišťálovou lupu nebo titul MasterCard Obchodník roku.

Společenská odpovědnost

Pozici jedničky mezi českými e-shopy ale Alza nevyužívá jen k dalšímu obchodnímu rozvoji. Společnost financuje celou řadu dobročinných projektů. Mimo jiné dlouhodobě podporuje občanské sdružení Život dětem nebo Nadační fond proti korupci, jen loni se ale zapojila do téměř 40 dalších charitativních aktivit. Alza je také oblíbeným zaměstnavatelem, zaměstnanci si užívají moderních kanceláří s živými stromy a nejnovějšími technickými vymoženostmi nebo třeba soukromou saunu a solnou jeskyni. Není tak divu, že se Alza.cz umístila jako jediný e-shop v kategorii “Obchod” i mezi TOP 5 zaměstnavateli 2017.

5 zajímavostí o Alze, které jste nevěděli:

  • Alzákovi propůjčuje hlas jeden z nejznámějších českých dabérů, herec Bohdan Tůma. Znát ho můžete třeba jako šerifa Wigguma z populárního seriálu Simpsonovi.
  • Zaměstnanci ve společnosti Alza tzv. “rotují” a nějakou dobu si zkouší práci na různých pozicích. I vrcholový management si tak vyzkouší např. práci skladníka nebo prodavače.
  • Poté, co se stala Heureka součástí investiční skupiny Rockaway, opustila v roce 2016 Alza největší český vyhledávač s odůvodněním, že již není nezávislý a nezaujatý. Pod skupinu Rockaway totiž (přímo i nepřímo) spadají některé velké e-shopy jako Mall.cz, CZC.cz nebo parfémy.cz
  • V únoru 2018 zahájila Alza prodej legendární motorky Čezeta, její elektrickou verzi nabízí jako jediný e-shop v České republice a na Slovensku.
  • Sortiment elekromobilů je ale mnohem širší, přes Alzu můžete zakoupit vozy Tesla i BMW, elektromotorky, elektrokola nebo auta pro teenagery, která je možné řídit už od 15 let.


Začít nakupovat v Alza.cz

Filtrovat:

Uživatelské recenze Alza.cz

Celkové hodnocení
  • 4.67
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

jabezch , 20.8.2012


PRO:
  • široký výběr
  • rychlá obsluha
  • kvalita a nabídka

jeden z nej obchodů s elektronikou v čr

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 33% zákazníků z 6.

Nejprodávanější produkty eshopu Alza.cz

Celkové hodnocení
  • 4.67
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

izor , 19.7.2012


PRO:
  • Velký výběr zboží
  • Přehledný e-shop
  • Rychlost dodání
PROTI:
  • Běda jak chcete něco reklamovat osobně v Holešovicích, již dvakrát mi odmítli zboží přijmout k reklamaci s tím, že by reklamace stejně nebyla uznána!!! (zhasl display u fotoaparátu po 1 a půl roce používání, vyviklaný kloub u netbooku po roce používání)

Kupejte jen zboží, které určitě nebudete reklamovat :-)

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 90% zákazníků z 10.

Celkové hodnocení
  • 3.67
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 3
Včasné doručení
  • 4

Jirka , 10.6.2012

PROTI:
  • Bryle LG AG-S250 abnormalne vysoka cena jinde 900,- Alaza i s dopravou 2500,-

Nektere zbozi levnejsi avsak ve vetsine pripadu si davat pozor na ceny zbozi a srovnavat ceny na netu

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 80% zákazníků z 5.

Celkové hodnocení
  • 4
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 3
Včasné doručení
  • 5

Neznámý , 9.6.2012


PRO:
  • Velký výběr zboží
  • Široká síť poboček
  • Rozvinutá firma
PROTI:
  • Ceny zboží nejsou nejnižší natrhu, jak tomu bylo v minulosti
  • Poplatek za doručení napobočku

U společnosti která má takovou širokou základnu zákazníků jako je firma Alza bych očekával, že doprava na pobočku bude zcela zdarma. Pochopil bych to v případě nižší marže, než spolecnost ve skutečnosti má.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 75% zákazníků z 4.

Celkové hodnocení
  • 3
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 4

karol , 1.6.2012


PRO:
  • +siroky sortiment
  • +dobre ceny
  • +dost pobociek
PROTI:
  • -skryta dodatocna cena za dovoz na pobocku
  • -zdlhave vybavovanie zarucnej reklamacie/opravy (vyrobok HP)

dobra dlhodoba skusenost, ale !!! nezmyselne zdrzania pri reklamaciach vyrobku HP (vidim, ze nie som prvy) nereklamoval som nic ine, tak neviem posudit ine vyrobky zaver: doporucenie s vyhradami

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 67% zákazníků z 3.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Neznámý , 17.5.2012


Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 0% zákazníků z 1.

Celkové hodnocení
  • 4
Komfort nakupování
  • 3
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Idy , 17.5.2012


PRO:
  • především nízké ceny a široký sortiment, který může nabídnout zkutečně jen tak velký obchod
PROTI:
  • nic

Obchod Alza.cz jistě není třeba dlouho představovat. Tento portál se dostal do širokého podvědomí mnoha zákazníků hledajících především počítače, notebooky, tablety a příslušenství k počítačům. I když velkým společnostem moc nevěřím, rozhodl jsem se zakoupit si PC zde a opravdu není čeho litovat. Ceny jsou bezkonkurenční a i jednání se zákazníky je naprosto OK. Skvělá je také možnost vyzvednout si zboží už třeba druhý den osobně. Opravdu skvělý obchod, na kterém je radost nakupovat.

Zobrazit celou recenzi
Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 33% zákazníků z 3.

Celkové hodnocení
  • 4
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

libor_cz , 14.5.2012


PRO:
  • velký výběr zboží|pobočky po celé České republice|nízké ceny
PROTI:
  • nic

Žena byla v Praze a vyzvedávala osobně objednané zboží v Holešovicích. Dlouho vyprávěla, jak propracovaný systém vyzvedávání zboží mají. Připadalo jí to jak někde z budoucnosti. Je to opravdu obchod na úrovni, ještě se nám nestalo aby něco nebylo v pořádku ani při osobním převzení, ani při doručení poštou.

Zobrazit celou recenzi
Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 0% zákazníků z 1.

Celkové hodnocení
  • 4
Komfort nakupování
  • 3
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

Max133 , 7.5.2012


PRO:
  • Možnost osobního vyzvednutí, bezkonkurenční ceny a také široký sortiment
PROTI:
  • zatím nic

S obchodem Alza.cz mám již opravdu bohaté zkušenosti a rozhodně nebudu jediný společný zákazník, který se službami bude naprosto spokojený. Díky bohatým zkušenostem tohoto obchodu vše probíhá hladce a opravdu rychle. Navíc si můžete vybrat z prakticky bezkonkurenční nabídky, ve které najdete především počítače, notebooky a tablety. Vše navíc za opravdu nízké ceny. Jednoznačně doporučuji naprosto všem.

Zobrazit celou recenzi
Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Marcel Ráliš , 3.5.2012


PRO:
  • Rychlé reakce na moje podněty, výdejní místo v Liberci, profesionální přístup obsluhy.
PROTI:
  • Většinou vyšší ceny, zrovna jsem ale trefil na akci, takže zatím spokojenost.

Zatím myslím si dobrá volba nákupu, rychle vyřízeno, zajímavá forma placení v hotovosti přes automat. Zboží bylo nepoškozené, i obal byl v pořádku. Určitě bych doporučil známým a sám zřejmě opět něco koupím.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 4.33
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

Karel , 22.4.2012


PRO:
  • Hlavní výhodu spatřuji že si zboží mohu vyzvesnout osobně (jsem z Prahy)
PROTI:
  • Dost mi (a nejen mě) vadí že klamou v cenách když uvádějí výraznou cenu zboží bez DPH a za ní miniaturu skutečné ceny s daní. To by sse mělo napracvit!

Jinak obchod není špatný ale nyní jsou i další dobré i-obchody

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 25% zákazníků z 8.

Celkové hodnocení
  • 4
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 2
Včasné doručení
  • 5

Dvořák , 8.4.2012


PRO:
  • hodně poboček
  • široký sortiment
PROTI:
  • po připočítání DPH nejsou dobré ceny
  • problémy s tištěnými návody v češtině

- používám ho, protože si můžu zboží osobně vyzvednout, jinak žádný zázrak závěr - půl na půl.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 30% zákazníků z 10.

Celkové hodnocení
  • 4
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

Radim89 , 8.4.2012


PRO:
  • jednání se zákazníky a také ceny
PROTI:
  • občas se až ztrácím když, chci vyhledat nějaký konkrétnější produkt na jejich internetových stránkách

S tímto obchodem největší spokojenost.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Petr , 7.4.2012


PRO:
  • široký sortiment|velmi levný online obchod
PROTI:
  • hlavní cenu neudává s DPH

Značku ALZA.CZ slyším každý den v reklamě v televizi a po právu se jistě vžila u lidí jako jeden z nejkvalitnějších online obchodů u nás. Má obrovský výběr sortimentu.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 100% zákazníků z 2.

Celkové hodnocení
  • 4.67
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

Lukačenko , 3.4.2012


PRO:
  • nejlepší komfort nakupování ze všech eshopů v ČR
  • výdej na pobočkách je velmi rychlý

Nákup na Alze je určitě správnou volbou. Pokud jste z Prahy tak dvojnásob díky kvalitní výdejně na Holešovicích

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 44% zákazníků z 9.

Celkové hodnocení
  • 4
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 4

Milan , 2.3.2012


PRO:
  • Velký výběr zboží Prodavači poradí
PROTI:
  • Reklamace HP přes měsíc

Reklamoval jsem notebook HP a reklamace nebyla vyřízena do 32 dnů, takže jsem si nechal vrátit peníze a koupil notebook nový. Bohužel jsem tím přišel o pár uložených dat, ale déle čekat nehodlám. Prý je chyba v servisu, jelikož jim to ještě neposlali zpět do Alzy.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 18% zákazníků z 11.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

kupec , 17.2.2012


bezva

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 17% zákazníků z 6.

Celkové hodnocení
  • 4.67
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

Radim89 , 25.1.2012


PRO:
  • rozhodně největší klad jsou jeho ceny
  • a široký sortiment
PROTI:
  • občas se až ztrácím když, chci vyhledat nějaký konkrétnější produkt na jejich internetových stránkách

S tímto obchodem největší spokojenost.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 25% zákazníků z 8.

Celkové hodnocení
  • 4.67
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

libor_cz , 25.1.2012


PRO:
  • velký výběr zboží
  • pobočky po celé České republice
  • nízké ceny
PROTI:
  • nic

Žena byla v Praze a vyzvedávala osobně objednané zboží v Holešovicích. Dlouho vyprávěla, jak propracovaný systém vyzvedávání zboží mají. Připadalo jí to jak někde z budoucnosti. Je to opravdu obchod na úrovni, ještě se nám nestalo aby něco nebylo v pořádku ani při osobním převzení, ani při doručení poštou.

Zobrazit celou recenzi
Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 38% zákazníků z 8.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Petr , 25.1.2012


PRO:
  • široký sortiment
  • velmi levný online obchod
PROTI:
  • hlavní cenu neudává s DPH

Značku ALZA.CZ slyším každý den v reklamě v televizi a po právu se jistě vžila u lidí jako jeden z nejkvalitnějších online obchodů u nás. Má obrovský výběr sortimentu.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 40% zákazníků z 10.

1 .. 20 .. 24

Přidat recenzi pro Alza.cz

  • Napište v bodech výhody a přednosti tohoto obchodu.
  • Proč jste se rozhodli pro tento obchod (v bodech).
  • Každý bod napište na nový řádek.
 
  • Napište v bodech nevýhody a zápory tohoto obchodu.
  • Proč byste tento obchod nedoporučili (v bodech).
  • Každý bod napište na nový řádek.
 
  • Napište krátkou recenzi obchodu.
  • Popište vlastní zkušenosti se službami obchodu.
  • Doporučili byste tento obchod svým známým?
  • Proč byste jej doporučili / nedoporučili?
 
*Komfort nakupovaní        
*Zákaznický servis        
*Včasné doručení        

* Položky označené hvězdičkou jsou povinné!

Obsah stránek www.srovname.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření nebo další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho částí veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu autorů těchto stránek v rozporu s právním řádem České republiky.
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.