Srovnání cen » Knihy, filmy, hudba » Knihy » Srovnání cen Zdeněk Šmajstrla, Petr Adámek, Josef Gajdušek: Pohanka ve mlýně a v kuchyni

Knihy

Zdeněk Šmajstrla, Petr Adámek, Josef Gajdušek: Pohanka ve mlýně a v kuchyni

Hodnocení: 1x
  • 3.5

Pohanka ve mlýně a v kuchyni „Pohanka je multivitamin, který nám dává příroda!“ Publikace seznamuje čtenáře s historií mlynářů z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm, kteří melou pohanku již po čtyři generace, přináší informace o vlastnostech pohanky a jejího významu pro zdravou výživu a 151 zajímavých ...a dál?

Radost vám udělá:
  • 0

Filtrovat: i

Za tyto obchody dáme ruku do ohně

Více možností? Zdeněk Šmajstrla, Petr Adámek, Josef Gajdušek: Pohanka ve mlýně a v kuchyni koupíte i tady

Specifikace Zdeněk Šmajstrla, Petr Adámek, Josef Gajdušek: Pohanka ve mlýně a v kuchyni

Kategorie Knihy
Nejnižší cena 102 Kč

Pohanka je multivitamin, který nám dává příroda! Publikace seznamuje čtenáře s historií mlynářů z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm, kteří melou pohanku již po čtyři generace, přináší informace o vlastnostech pohanky a jejího významu pro zdravou výživu a 151 zajímavých a chutných receptů na polévky, pomazánky, pečivo, moučníky i cukroví z pohanky. ... a dál?

Produkt Zdeněk Šmajstrla, Petr Adámek, Josef Gajdušek: Pohanka ve mlýně a v kuchyni

Zdeněk Šmajstrla, Petr Adámek, Josef Gajdušek: Pohanka ve mlýně a v kuchyni - parametry

Název produktu: Zdeněk Šmajstrla, Petr Adámek, Josef Gajdušek: Pohanka ve mlýně a v kuchyni
Výrobce: NEUVEDEN
Minimální cena: 102 Kč
Maximální cena: 157 Kč
Ušetríte až: 55 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 3.5 bodů z 5
Počet hodnocení: 1 x
Hodnocení:
  • 3.5
Podrobný popis:

Pohanka ve mlýně a v kuchyni „Pohanka je multivitamin, který nám dává příroda!“ Publikace seznamuje čtenáře s historií mlynářů z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm, kteří melou pohanku již po čtyři generace, přináší informace o vlastnostech pohanky a jejího významu pro zdravou výživu a 151 zajímavých a chutných receptů na polévky, pomazánky, pečivo, moučníky i cukroví z pohanky.

Počet stran: 110 Formát: 177mm x 255mm

V naší nabídce naleznete nabídku produktů z pohanky značky Šmajstrla i další knihy o zdraví. Informace o značce Šmajstrla

Mlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.

Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná s příchutí kakaa. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Pro přípravu těsta lze použít pohankovou kaši neochucenou - natural.


Nejoblíbenější knihy:

Obsah stránek www.srovname.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření nebo další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho částí veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu autorů těchto stránek v rozporu s právním řádem České republiky.
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.