Zacapa 23 let 1 l
Zacapa 23 let 1 l

Zacapa 23 let 1 l

od 1 980 Kč
Guatemalský rum Zacapa Centenario 23 je směsí zemědělských rumů, tedy rumů destilovaných přímo ze zkvašené šťávy čerstvé cukrové třtiny označované poeticky za panenský med. Zrají v sudech po Bourbon whiskey, sherry a sladkém vínu Pedro Ximenez systémem solera po dobu 6 - 23 let. Směs voní po karamelu, pražených brazilských oříšcích a karamelizovaném banánu v kombinaci se sušeným ananasem. Komplexní chuť se vyznačuje sladkou medovou viskozitou,…
TopAlkohol.cz
Za dopravu 99 Kč Skladem
1 980 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Zacapa 23 let 1 l
Minimální cena: 1 980 Kč
Maximální cena: 1 980 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Guatemalský rum Zacapa Centenario 23 je směsí zemědělských rumů, tedy rumů destilovaných přímo ze zkvašené šťávy čerstvé cukrové třtiny označované poeticky za panenský med. Zrají v sudech po Bourbon whiskey, sherry a sladkém vínu Pedro Ximenez systémem solera po dobu 6 - 23 let. Směs voní po karamelu, pražených brazilských oříšcích a karamelizovaném banánu v kombinaci se sušeným ananasem. Komplexní chuť se vyznačuje sladkou medovou viskozitou, tóny muškátu, kůže, tabáku a kávy. V závěru se projevují skořice a zázvor. Zacapa Centenario 23 má krásnou láhev s tradičním pleteným pruhem z palmového listí. Tento jedinečný rum získal v roce 1998 zlatou medaili na mezinárodním festivalu Karibské rumové týdny. Fantastického úspěchu dosáhl, když toto ocenění obdržel i v následujících 4 letech. V roce 2002 byl uveden do nově vytvořené síně slávy jako první a dodnes jediný rum na světě. Odborníky je pokládán za „Best in the World“. Je charakteristický velmi jemnou chutí s tóny vanilky, světlého pomeranče a tropického ovoce. Zacapu si nejlépe vychutnáte samotnou při pokojové teplotě nebo na ledě ve sklenici se širokým dnem. Výrobce doporučuje ochutnat rum i v v kombinaci s cukrovým sirupem a pomerančovým bitterem. Ron Zacapa pochází z města podle kterého je pojmenován ležícího na východě Guatemaly. Plantáže cukrové třtiny se však rozkládají na jihozápadě Guatemaly, a to na vulkanické planině Retalhuleu. Pro výrobu rumu je využíván pouze takzvaný "panenský cukrotřinový med", tedy šťáva z cukrové třtiny po prvním lisování. Pro kvašení šťávy jsou používány speciální kvasinky získané z ananasu. Posledním krokem je samozřejmě destilace. Zrání rumů Zacapa se odehrává v horách ve výšce kolem dvou tisíc tří set metrů nad mořem a to starou španělskou metodou Solera, využívanou pro zrání sherry. Charakteristika produktu Ron Zacapa 23 100cl Zacapa Centenario 23 je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z amerických bílích dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon ( zákon o výrobě Bourbonu připouští dubové sudy použít pouze jednou na příslušný proces staření ) a Sherry Pedro Ximenez. Tento rum je navíc na dva roky ukládán do sudů z francouzských dubů, ve kterých byl dříve uložen cognac. Ron Zacapa Centenario je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 6 let.Tyto 6 a 23 leté rumy jsou následně pečlivě míchány a ještě jednou již smíchné stařeny 1 - 2 roky taktéž v dubových sudech. Akční cena! Populární rum sladké chuti. Můžeme v něm ucítit stopy kávy, karamelu a čokolády.

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.