Wüsthof Ocílka 4482
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Jemná diamantová ocílka má zrnitost J 240. Rukojeť je vyrobená z vysoce nárazuodolného syntetického materiálu, který je odolný vůči nárazu. Z hygienických důvodů mezi rukojetí a ocelí není žádná mezera. Slouží k oživení a uhlazení ostří nože.Ocílku lze umývat v myčce nádobí. Ocílka - délka brusné části 23 cm Na výrobu nožů značky Wüsthof Dreizack Solingen jsou používány výhradně ty nejlepší výchozí materiály.Kované nože Wüsthof vznikají z jednoho kusu chrom-molybdenové oceli ve 40ti pracovních krocích. Od kování, přes tvrzení až k broušení a montování nožů.Doživotní záruka od Wüsthof Dreizack Solingen. Wüsthof Dreizack Solingen je jeden z předních světových výrobců kvalitních kuchyňských nožů. Od svého zrodu je stále ve vlastnictví zakladatelovi rodiny, a to již sedm generací. Změna názvu Dreizack, nebo Ed. Wüsthof-Dreizackwerk, nezměnil vůbec nic na kvalitě a filosofii této značky.Trojzubec je synonymem nejvyšší kvality a funkce, byl registrován roku 1895 v Berlínské patentové kanceláři a je uznáván na celém světě jako vedoucí značka kuchyňských nožů mezi profesionály i šéfkuchaři doma.
Diamantová ocílka WÜSTHOF umožňuje dokonalé, jemné a především rychlé broušení nožů. Je nutné počítat s tím, že diamantový povrch se používáním obrušuje, stejně tak materiál čepele nože je obrušován. Plastová rukojeť s kovovým poutkem pro zavěšení.
- Slouží k vytvoření nového ostří nože
- Potažená průmyslovými diamanty
- Plastová rukojeť s očkem pro zavěšení
Použití je snadné:
- Držte ostří nože v ostrém úhlu (cca 15–20°) k ocílce a střídavě z jedné i druhé strany jej táhněte rovnoměrnou silou po ocílce.
- Opakujte akci v závislosti na ostrosti čepele (z obou stran 5–10x).
- Je velmi důležité udržet ostrý úhel a brousit nůž po celé délce jeho ostří, od rukojeti ke špičce nože.
- Rychlost pohybu nehraje v procesu broušení žádnou roli.