Victorinox 5.2003.22 Kuchařský nůž
Nejprodávanější pánve
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Kuchařský nůž Victorinox.Rukojeť má ergonomický tvar a je vyrobena z černého plastu.Laserem testovaný úhel řezu, který zaručuje dlouhodobě zachovat ostré hrany.Vhodný k sekání a řezání bylinek, také na krájení masa, zeleniny či ryb.Lze mýt v myčce nádobí, doporučuje se však ruční mytí. Kuchařský nůž - délka čepele 19 cm Karl Elsner založil koncem 19. století společenství nožířů a to začalo vyrábět nože pro švýcarskou armádu. V roce 1897 si nechal patentovat zavírací nůž Original Swiss Army Knife, který sice nebyl v oficiální výbavě švýcarské armády, ale téměř všichni důstojníci si ho sami kupovali. Pro svou kvalitu a originalitu si nůž kupovala i široká veřejnost. Když v roce 1909 zemřela Karlu Elsnerovi matka, tak byla společnost pojmenována na její počest jejím jménem ,,Victoria". Také tehdy vznikl znak této značky: Bílý kříž na červeném štítu, který zároveň slouží jako ochranná značka před padělky. Stejný znak používá Victorinox i dnes. Od roku 1921 se začaly nože vyrábět z nerezové oceli, a proto se Karl Elsner rozhodl změnit jméno značky na Victorinox (Victoria a Inox.) Kapesní nože Victorinox začaly dobývat svět hlavně po 2. světové válce, když nože nakoupila vláda USA pro veškeré složky své armády. V roce 1969 začal Victorinox vyrábět také kuchyňské nože, nože pro domácnost, nůžky a dalších kuchyňských potřeby. Dnes má společnost více než 1700 zaměstnanců po celém světě.
Kvalitní kuchařský nůž Victorinox.
- Kuchyňské nože Victorinox jsou navrženy tak, aby zvládli vše co se položí na prkénko.
- Ergonomická rukojeť a vyvážený design dělají z krájení jednoduchou záležitost.
- Velmi ostrý, vhodný na řezání masa, ovoce i zeleniny.
- Vzhledem k širokému ostří je mezi prsty svírajícími rukojeť nože a prkénkem zachována dostatečná vzdálenost.
- Při krájení a porcování, při nichž se čepel pohybuje směrem k prkénku, lze širokým a zakřiveným ostřím snadno manipulovat rukou svírající rukojeť, přičemž se nůž po prkénku pohybuje do stran a špička se opírá o prkénko.
- Využijete-li nůž s širokým ostřím, bude povrch řezu hladký a úhledný.
- Účelem hladkého a ostrého okraje je to, aby ze syrového ovoce nebo masa na krájecí prkénko uniklo co nejmenší množství šťáv.
Parametry:
- Délka čepele 22 cm
- Hmotnost: 26 g
- Rukojeť: plast