Christiane Schäfer, Ellen Stemmer: Pečeme zdravě bez lepku - 90 chutných jídel při onemocnění celiakií
Nejprodávanější knihy
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Máte celiakii a postrádáte vůni čerstvě upečeného chleba a houstičky k snídani? Chybí vám koláče a dortíky při posezení u kávy či cukroví na Vánoce? Tak teď si můžete vydechnout úlevou, protože vaše oblíbené dobroty jsou zpátky! S recepty a radami v knize Pečeme zdravě bez lepku se dozvíte hodně nových informací o bezlepkových surovinách a těstech, která vás krok za krokem naučíme připravit. Vyzkoušené recepty a rady vycházející z praxe zaručují, že i u vás zavoní pečivo čerstvě vytažené z trouby. Bezlepkové pečení - recepty pro každou příležitost: Více než 90 receptů na pečivo všeho druhu: chléb a žemle, klasické koláče, dorty, sušenky i sváteční cukroví zachutnají rodině i hostům. Úspěšné pečení bez lepku: přehled druhů bezlepkové mouky a pomůcek k pečení, rady a tipy z praxe. Jednoduše vysvětlené důležité informace: příjem živin při celiakii, značení potravin, mlýnky na obilí a další.
Máte celiakii a postrádáte vůni čerstvě upečeného chleba a houstičky k snídani? Chybí vám koláče a dortíky při posezení u kávy či cukroví na Vánoce? Tak teď si můžete vydechnout úlevou, protože vaše oblíbené dobroty jsou zpátky! S recepty a radami v knize Pečeme zdravě bez lepku se dozvíte hodně nových informací o bezlepkových surovinách a těstech, která vás krok za krokem naučíme připravit. Vyzkoušené recepty a rady vycházející z praxe zaručují, že i u vás zavoní pečivo čerstvě vytažené z trouby.
Bezlepkové pečení - recepty pro každou příležitost:
- Více než 90 receptů na pečivo všeho druhu: chléb a žemle, klasické koláče, dorty, sušenky i sváteční cukroví zachutnají rodině i hostům.
- Úspěšné pečení bez lepku: přehled druhů bezlepkové mouky a pomůcek k pečení, rady a tipy z praxe.
- Jednoduše vysvětlené důležité informace: příjem živin při celiakii, značení potravin, mlýnky na obilí a další.
Christiane Schäfer je diplomovaná ekotrofoložka s pedagogickým zaměřením, kromě toho je místopředsedkyní sdružení pro dietetiku v alergologii a pracuje jako výživová poradkyně. Těžištěm její práce je Hamburk, kde se věnuje především péči o nemocné celiakií. Lékaři i odborné společnosti zaměřené na výživu ji uznávají jako odbornici v této oblasti. Publikovala již několik knih o potravinové nesnášenlivosti a onemocnění zažívacího traktu.
Ellen Stemmer je dietní asistentka s rozšířenou kvalifikací pro vedení dietní kuchyně, je také výživovou poradkyní německé společnosti pro výživu. Profesně se specializuje na péči o nemocné celiakií a pomáhá jim zvládnout přípravu chutné a bezpečně bezlepkové stravy. Pomáhá také při vzdělávání dalších odborníků. Její vášeň pro pečení a kreativní přístup k bezlepkovým surovinám ji vedou ke zkoušení stále nových nápadů v kuchyni.
Úryvek z úvodu:
Život bez lepku se zdá nemyslitelný. Začátek nezbytných výživových opatření bývá spojen s nejistotou, jak si vlastně opatřit chleba, koláče a ostatní. Každodenní chléb začne chybět a kafíčko bez zákusku také tolik nechutná.