Roman Vaněk: Poklady klasické české kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila
Nejprodávanější knihy
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
aneb jak to ta babička tenkrát vařila. Romana Vaňka, řaditele Pražského kulinářského institutu, nemusíme dlouze představovat. Většina z nás si ho představí jako velkého obhájce české poctivé kuchyně v pořadu Peklo na talíři, které má v současné době velkou popularitu. Do rukou se Vám dostává již několikátý dotisk nejprodávanější kuchařky současnosti - Poklady klasické české kuchyně. Ačkoli nejde o první publikaci a kuchařku z dílny Romana Vaňka, jde o jeden z nejpovedenějších moderně a precizně sestavených průvodců každého kuchaře - ať už profesionála nebo amatéra - na klasickou českou kuchyni. Kuchařku Romana Vaňěk sestavil spolu se šéfkuchařem Prakulu Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem a můžete se těšit na 200 receptů, připracovaných krok po kroku, včetně oblasti jako je česká klasická pekařina, na které Vaněk spolupracoval s vynikajícím pekařem Martinem Hanusem. Moderně pojatá kuchařka se cení i z pohledu estetického. Moderní vzhled, postup krok za krokem a vše doplněné fotografiemi, které umocňují požitek z pouhého čtení a pomáhá čtenáři přestavit si na finální pokrm z kvalitní české kuchyně. Předmluvu Pokladů napsali obhájci české gastronomie jako je Jaroslav Sapík, Jitka Rákosníková - šéfredaktorka časpopisu F.O.O.D. nebo kníže Karel Schwarzenberg. A na co se můžete těšit? Vašek "šáhl" opravdu do kuchyní našich babiček: poctivé hovězí polévky huspeniny škvarky utopence řízek s bramborovym salátem koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou tatarák jehněčí vepřové, telecí vnitřnosti, drůbež, divočinu ryby krupicovou kaši, koláče až po vánoční cukroví a další recepty Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Publikace: Poklady klasické české kuchyně - aneb jak to ta babička tenkrát vařila - Roman Vaněk. Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu Vaňkových "POKLADŮ" napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utope