Srovnání cen » Knihy, filmy, hudba » Knihy » Knihy naučná literatura » Srovnání cen Pospěchová Petra: Regionální kuchařka aneb Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska

Knihy naučná literatura

Pospěchová Petra: Regionální kuchařka aneb Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska

Hodnocení: 1x
  • 4

Publikace: Regionální kuchařka - aneb Putování za jídlem po Čechách a Moravě - Petra Pospěchová. Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté ...a dál?

Radost vám udělá:
  • 4.87714
skladem

Filtrovat: i

Za tyto obchody dáme ruku do ohně

Více možností? Pospěchová Petra: Regionální kuchařka aneb Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska koupíte i tady

Specifikace Pospěchová Petra: Regionální kuchařka aneb Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska

Kategorie Knihy naučná literatura
Nejnižší cena 221 Kč

Jediná ucelená regionální kuchařka - zásadní kniha každé domácnosti. ... a dál?

Produkt Pospěchová Petra: Regionální kuchařka aneb Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska

Pospěchová Petra: Regionální kuchařka aneb Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska - parametry

Název produktu: Pospěchová Petra: Regionální kuchařka aneb Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska
Výrobce: NEUVEDEN
Minimální cena: 221 Kč
Maximální cena: 474 Kč
Ušetríte až: 253 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 4 bodů z 5
Počet hodnocení: 1 x
Hodnocení:
  • 4
Podrobný popis:

Publikace: Regionální kuchařka - aneb Putování za jídlem po Čechách a Moravě - Petra Pospěchová. Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak

pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na

Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou

hanácké omáčky bohaté a proč se v jižních Čechách mohlo másla

pořádně zakrajovat. Každý tuzemský region má recepty, které jsou

jedinečné. Stačí se podívat třeba jen na sladkosti: v Podkrkonoší

mají miletínské modlitbičky a hořické trubičky, v Polabí vdolečky

sypané mákem, na Chodsku ornamentální koláče z máslového těsta, na

Valašsku frgále "hruščáky", na Slovácku oskerušové perníčky.... Kapitoly jsou v knize rozděleny podle regionů - Praha, Polabí,

Krkonoše, Královehradecko, Pošumaví, Chodsko, Jižní Čechy,

Českomoravská vysočina, Brno a okolí, Slezsko, Haná, Slovácko,

Valašsko, Severní Čechy. Každá kapitola začíná úvodním textem,

který představuje region i specifika jeho kuchyně. Vysvětluje, proč

se užívaly zrovna tyto suroviny nebo způsoby přípravy jídla, co se

jedlo v minulosti ve všední den i ve svátek, s jakými rituály bylo

jídlo spojené atd. Kniha obsahuje tak trochu národopisu, tak trochu

historie, zajímavosti (třeba kde je na Strážnicku největší

Oskeruše, nebo kde koupíte pálenku oskerušovici), ale podstata, jak

už název knihy napovídá, tkví především v tradičních pokrmech.

Každá regionální kapitola obsahuje deset receptů, tedy to

nejlepšího z daného kraje. Těšit se můžete na tradiční polévky,

masitá jídla nebo sladkosti. Vše je doplněno krásnými fotografiemi

pokrmů i krajiny. Publikace: Regionální kuchařka - aneb Putování za jídlem po Čechách a Moravě - Petra Pospěchová. Petra PospěchováVšechny chutě Čech, Moravy a SlezskaSmart Press 2013Kniha, čeština, 288 stranJediná kuchařská kniha, která poctivě mapuje kuchyni všech krajů České republiky


Nejoblíbenější knihy:

Obsah stránek www.srovname.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření nebo další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho částí veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu autorů těchto stránek v rozporu s právním řádem České republiky.
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.