Lamart LT2043
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
POPIS
Nůž na chléb LT2043 z řady Damas od výrobce Lamart je opatřen vroubkovaným ostřím, které si poradí i s tou nejkřupavější kůrkou. Ideální je tento nůž na chleba a ostatní druhy pečiva. Nůž má velmi ostrou čepel z nerezové oceli, která neovlivňuje chuť ani vůni krájených potravin. Rukojeť je vyrobena z exotického dřeva Pakka a je ergonomicky tvarovaná pro bezpečný úchop a maximální účinek při krájení.
Nůž na pečivo není vhodný do myčky na nádobí. Po použití nůž omyjte a před uskladněním řádně osušte. Pro bezpečné uskladnění bez rizika poranění a ztupení čepele doporučujeme používat stojan na nože nebo magnetickou lištu. Dlouhodobou ostrost nože zajistí také kvalitní kuchyňské prkénko.
SPECIFIKACEDélka ostří: 20 cm
Délka nože: 33,5 cm
Materiál: nerezová ocel, pakka (exotické dřevo)
Barva: stříbrná, tmavě hnědá
VÝHODY A NEVÝHODYNůž na chléb má velmi ostrou čepel z nerezové oceli, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě a snadno se udržuje.
Čepel je opatřena vroubkováním, a proto je ideální tento nůž na chleba a ostatní druhy pečiva.
Poradí si i s tou nejkřupavější kůrkou, zachová nadýchanou střídku, můžete krájet i ještě teplé pečivo.
Rukojeť z exotického dřeva je ergonomicky tvarované pro bezpečný a pohodlný úchop.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: NE
RECEPT NA CELOZRNNÝ CHLÉBIngredience3 hrnky (708 ml) teplé (ne horké )vody, 1 lžíce sušeného droždí, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rostlinného oleje (např. slunečnicový, řepkový), 1 lžíce octa, 3 hrnky (375 g) hladké pšeničné nebo hladké špaldové mouky, 2,5 až 3 hrnky (324 - 389 g) hrnky celozrnné pšeničné mouky, 1 až 1,5 lžíce soli, oříšky, semínka podle chuti
Postup1. Ve velké míse smíchejte teplou vodu, droždí a cukr. Voda nesmí být horká, spíše tělesné teploty, aby neznehodnotila droždí. Počkejte pár minut, dokud neuvidíte, že droždí je aktivní a vytváří bubliny na povrchu, potom přidejte ocet a olej.
2. Přidávejte hrnek po hrnku hladkou mouku, mezi každým hrnkem pořádně zamíchejte těsto. Teď přidávejte celozrnnou mouku a sůl, opět postupně, důkladně míchejte mezi každým přidáním. Toto těsto bude velmi řídké, kašovité a lepivé. Přidejte semínka, ořechy nebo co máte rádi. Můžete zkusit i bylinky, sušená rajčata, česnek nebo osmaženou cibulku.
3. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout okolo 30 - 40 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem. 4. Předehřejte troubu na 185 °C. Pomocí stěrky přesuňte těsto do formy na chléb (těsto vám vyjde na 2 bochníky). Povrch ještě posypejte semínky a dejte péct přibližně na 50 minut, dokud není chléb na povrchu zlatohnědý. Že je chleba hotový, poznáte také na první pohled jednoduše tak, že se odchyluje od stěn formy a vzniká po obvodu malá skulina. Jakmile chléb vyndáte z trouby, můžete jej hladce vysunout na mřížku, kde krásně vychladne, aniž by se zapařil. Pro kontrolu, zda jeRecenze
Vaše recenze
Nejoblíbenější výrobci
- Kuchyňské nože TESCOMA
- Kuchyňské nože Wüsthof
- Kuchyňské nože KDS
- Kuchyňské nože Berlinger Haus
- Kuchyňské nože Fiskars
- Kuchyňské nože CS Solingen
- Kuchyňské nože Güde Solingen
- Kuchyňské nože ZWILLING
- Kuchyňské nože Banquet
- Kuchyňské nože VICTORINOX SWISS ARMY
- Kuchyňské nože WMF
- Kuchyňské nože ORION
- Kuchyňské nože Böker
- Kuchyňské nože Lamart