Karel Šroubek: Jak se vaří u Šroubka
Nejprodávanější knihy
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Karel Šroubek, autor této vyjímečné kuchařské knihy, se vždy řídil heslem: "Za živa v hotelu, po smrti v nebi" a pro hosta by udělal cokoli. Říkali mu "pane hoteliére" a velmi si ho vážili. Na Václavském náměstí v Praze mu patřila restaurace U Šroubků, později zakoupil celý hotel U arcivévody Štěpána. V knize Jak se vaří u Šroubka, která byla vydána poprvé již v roce 1935, čtenář objeví nejen spousty skvělých receptů, bude pozván i do kuchyně a spolu s majitelem může sledovat chování personálu k hostům. Hotel sídlící v přepychové secesní budově, byl později přejmenován na Grandhotel Evropa, název U Šroubků se však používá bezmála do dnes. (sbírka kuchařských receptů jídel, v restaurantu Šroubek denně střídavě upravovaných) Jak se vaří u Šroubka? - Karel Šroubek. Reprint významné kuchařské knihy z roku 1935. Karel Šroubek (nar. 1880 v Nučicích) otevřel vlastní restauraci na Václavském náměstí v Praze, tamtéž zakoupil v roce 1924 hotel U arcivévody Štěpána a pod názvem Grandhotel Šroubek zde vybudoval restauraci s nejvyhlášenější kuchyní. Sbírka více než jednoho tisíce receptů patří k nejvýznamnějším dílům české gastronomické literatury. Jak se vaří u Šroubka? - Karel Šroubek od nakladatelství Paseka v kategorii za skvělé ceny na e-shopu Knihydobrovsky.cz Jak se vaří u Šroubka - Karel Šroubek. Nové vydání klasické české kuchařky nejlepšího prvorepublikového hoteliéra. Kniha přináší desítky a desítky receptů od těch jednoduchých určených pro naprosté začátečníky až po delikátní lahůdky pro nejnáročnější gurmány. Najdete zde předkrmy, polévky, hlavní jídla, dezerty, jednoduše vše, co má obsahovat dokonalé menu. Šroubkova kuchařka z vás udělá jedinečného mistra kuchaře. Jak se vaří u Šroubka - Karel Šroubek od nakladatelství v kategorii | za skvělé ceny na e-shopu Knihydobrovsky.cz