Srovnání cen » Knihy, filmy, hudba » Knihy » Próza - beletrie » Srovnání cen Jaroslav Seifert, Jiří Brabec, Michal Topor: Dílo, sv. 14. Publicistika 1939-1986 - Dubia - Společná prohlášení

Próza - beletrie

Hodnocení: 1x
  • 4

Radost vám udělá:
  • 4.87703
skladem

Filtrovat: i

Za tyto obchody dáme ruku do ohně

Více možností? Jaroslav Seifert, Jiří Brabec, Michal Topor: Dílo, sv. 14. Publicistika 1939-1986 - Dubia - Společná prohlášení koupíte i tady

Specifikace Jaroslav Seifert, Jiří Brabec, Michal Topor: Dílo, sv. 14. Publicistika 1939-1986 - Dubia - Společná prohlášení

Kategorie Próza - beletrie
Nejnižší cena 317 Kč

Svazek přináší tvorbu z bouřlivého období ze sklonku první a druhé republiky, omezenou a problematickou tvorbu válečnou (redaktor Národní práce) a následně z krátkého období poválečného, kdy Jaroslav Seifert pracuje i jako editor (časopis Kytice). ... a dál?

Produkt Jaroslav Seifert, Jiří Brabec, Michal Topor: Dílo, sv. 14. Publicistika 1939-1986 - Dubia - Společná prohlášení

Jaroslav Seifert, Jiří Brabec, Michal Topor: Dílo, sv. 14. Publicistika 1939-1986 - Dubia - Společná prohlášení - parametry

Název produktu: Jaroslav Seifert, Jiří Brabec, Michal Topor: Dílo, sv. 14. Publicistika 1939-1986 - Dubia - Společná prohlášení
Výrobce: NEUVEDEN
Minimální cena: 317 Kč
Maximální cena: 549 Kč
Ušetríte až: 232 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 4 bodů z 5
Počet hodnocení: 1 x
Hodnocení:
  • 4
Podrobný popis:

Dílo, sv. 14. Publicistika 1939-1986 - Dubia - Společná prohlášení - Seifert Jaroslav. Čtvrtý svazek Díla Jaroslava Seiferta přináší poezii věrnou svému názvu – jde o verše, které Jaroslav Seifert po vyloučení z KSČ (1929) zpravidla jako nepodepsané publikoval ve druhé polovině třicátých let v sociálnědemokratickém denním tisku (Ranní noviny, Právo lidu, Večerník Práva lidu ad.). V pravidelné rubrice Pondělních ranních novin, tzv. Pondělních slokách, Seifert reaguje na aktuální dění nejrůznějšího druhu, od rozmarů počasí přes sportovní výsledky nedělních derby, politické a kulturní aféry první republiky (aktivity Jiřího Stříbrného, polemika s J. S. Macharem) či světovou situaci (nástup a vzmach hitlerovského Německa, španělskou občanskou válku) až po nadčasovější a cyklická témata jako je začátek školního roku či svátek Prvního máje, což umožňuje sledovat vývoj Seifertových básnických motivů. Některé z těchto veršů ilustrované významným karikaturistou Františkem Bidlem Jaroslav Seifert shrnul do několikrát vydané satirické sbírky Zpíváno do rotačky, část těchto veršů obsahuje Dílo Jaroslava Seiferta editované A. M. Píšou (1957). Svazek tak přináší knižně dosud nepublikovaný pandán k samostatným sbírkám Jaroslava Seiferta i jeho publicistice z daného období. Obsahuje rovněž několik drobných překladů z té doby, obvyklé různočtení, vysvětlivky a jmenný rejstřík – Vychází za podpory Ministerstva kultury ČR, Hlavního města Prahy, Nadace Český literární fond, Města Kralupy nad Vltavou a Nadace Charty 77. Dílo, sv. 14. Publicistika 1939-1986 - Dubia - Společná prohlášení - Seifert Jaroslav od nakladatelství v kategorii za skvělé ceny na e-shopu Knihydobrovsky.cz Autor : Jaroslav Seifert, Závěrečný svazek v rámci DJS asi nejpřekvapivějších knih – knih Seifertovy publicistiky – přináší tvorbu z bouřlivého období ze sklonku první a druhé republiky, omezenou a problematickou tvorbu válečnou (redaktor Národní práce) a následně z krátkého období poválečného, kdy Jaroslav Seifert pracuje i jako editor (časopis Kytice). Období po Únoru 1948 již básníkovu dlouholetou spolupráci s denním tiskem fakticky ukončuje, po letech odmlčení se teprve od druhé poloviny 50. let objevují nečetné veřejné projevy, jako např. vystoupení na II. sjezdu Svazu československých spisovatelů (1956). Významná je činnost v rehabilitační svazové komisi na konci let šedesátých, 1969 je Seifert zvolen předsedou Svazu českých spisovatelů. Normalizační léta ovšem opět znamenají oficiální odmlčení, Seifert je jedním ze signatářů Charty 77. Ostudou vládnoucího režimu zůstává, že i přes básníkovu čtenářskou popularitu a udělení Nobelovy ceny za literaturu (1984), umožňuje publikování jeho textů jen v omezené (např. nákladem) či rovnou cenzurované podobě. Svazek přináší i všechny příležitostné texty jako úvody ke knihám, novoročenky, otevřené dopisy. Vychází za podpory Ministerstva kultury ČR, Hlavního města Prahy, Nadace Český literární fond a Města Kralupy nad Vltavou. Druh sortimentu : Kniha

Nejoblíbenější knihy:

Obsah stránek www.srovname.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření nebo další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho částí veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu autorů těchto stránek v rozporu s právním řádem České republiky.