Jarmila Mandžuková: Co nejíst, když... - Praktický domácí rádce
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Jste nemocní či máte nějaký zdravotní problém? Tato kniha Co nejíst když... může změnit váš život, pokud si uvědomíte, že samotné léky na trvalé uzdravení nestačí! Dozvíte se, jak úpravou stravy podpořit samoléčivé schopnosti organismu, a zásadně tak zlepšit průběh nemoci a uzdravování. Značná pozornost je věnována i zdravějšímu způsobu stravování a vychází vstříc všem, kteří hledají pravdivé informace o potravinách, škodlivých přídavných látkách, tzv. éčkách, a nechtějí se spoléhat jen na to, co jim výrobci či prodejci a jejich reklamy doporučují. Kniha Co nejíst když... přináší praktické rady a jednoduché návody, jak se zorientovat v nepřeberném množství předkládaných informací, a neměla by chybět v knihovničce každého, komu záleží na zdraví svém i svých blízkých.
Jste nemocní či máte nějaký zdravotní problém? Tato kniha Co nejíst když... může změnit váš život, pokud si uvědomíte, že samotné léky na trvalé uzdravení nestačí! Dozvíte se, jak úpravou stravy podpořit samoléčivé schopnosti organismu, a zásadně tak zlepšit průběh nemoci a uzdravování. Značná pozornost je věnována i zdravějšímu způsobu stravování a vychází vstříc všem, kteří hledají pravdivé informace o potravinách, škodlivých přídavných látkách, tzv. éčkách, a nechtějí se spoléhat jen na to, co jim výrobci či prodejci a jejich reklamy doporučují.
Kniha Co nejíst když... přináší praktické rady a jednoduché návody, jak se zorientovat v nepřeberném množství předkládaných informací, a neměla by chybět v knihovničce každého, komu záleží na zdraví svém i svých blízkých.
PopisUkázka z úvodu:
Již starověký lékař a zakladatel medicíny Hippokrates přišel s myšlenkou: "To, co jíš, by tě mělo i léčit", což potvrzuje úzkou vazbu mezi naší výživou a zdravím. Ale po staletí tradované moudrosti jsou pomalu zapomenuty, místo nich nastoupila moderní medicína a obrovskou rychlostí se rozvinulo průmyslové zpracování potravin.
Ve vyspělých zemích se radikálně změnil způsob života a stravovací návyky. Konzumujeme průmyslově zpracované potraviny "obohacené" o množství chemických látek, tzv. éček, konzervované pokrmy, polotovary, jídla rychlého občerstvení (fast food) a přejídáme se. Většina populace bohužel podceňuje zdravotní rizika vyplývající z konzumace takových produktů. Je paradoxem, že lidé, kteří se takto stravují, trpí často nedostatkem živin. Přijímají sice množství energeticky bohaté, tučné a sladké potravy, která však v sobě nemá dostatek výživných látek, což se negativně projevuje na zdravotním stavu.
Na stránkách této knihy se dozvíte, jak léčit nejčastější zdravotní problémy a onemocnění úpravou stravy a jakých potravin a přídavných látek - tzv. éček - se vyvarovat. Kniha přináší řadu námětů pro vytváření nových stravovacích zvyklostí. Předkládané informace a poznatky by měly upozornit na důležité změny ve stravování v případě onemocnění či zdravotních potíží a zároveň poukázat na nejzávažnější rizika dnešního moderního způsobu stravování. (...)