Barbara Cartland: Modrooká čarodějka
Toulky českou minulostí 3 - Od nástupu Habsburků (1526) k pobělohorskému stmívání (1627) - Hora Petr
Toulky českou minulostí 3 - Od nástupu Habsburků (1526) k pobělohorskému stmívání (1627) - Petr Hora-Hořejš
Toulky českou minulostí 3 - Jiří Běhounek, Petr Hora-Hořejš
Toulky českou minulostí 3 - Petr Hora-Hořejš
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Nejlevnější
Toulky českou minulostí 3 - Od nástupu Habsburků (1526) k pobělohorskému stmívání (1627) - Petr Hora-Hořejš
Toulky českou minulostí 3 - Jiří Běhounek, Petr Hora-Hořejš
Toulky českou minulostí 3. - Petr Hora-Hořejš
Toulky českou minulostí 3 - Petr Hora-Hořejš
Toulky českou minulostí 3 - Od nástupu Habsburků (1526) k pobělohorskému stmívání (1627) - Hora Petr
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Publikace: Toulky českou minulostí 3 - Petr Hora. Od nástupu Habsburků (1526) k pobělohorskému stmívání (1627). Jsme u významného milníku českých dějin. U památného letopočtu 1526. Tehdy, 29. srpna, byla nečekaně přetržena pětapadesátiletá éra panování Jagellonců v českém státě. Mladičký, dvacetiletý král Ludvík Jagellonský podstoupil se svou nekvalitní, nepříliš odhodlanou armádou nerovnou řež s přesilou tureckých nájezdníků u Moháče (na samém jihu dnešního Maďarska). Byl bleskově poražen a na útěku z bojiště se utopil v tamních močálech. Český svatováclavský trůn náhle osiřel právě tak jako uherský svatoštěpánský. Aktuálního obsahu nyní nabyly dřívější úmluvy Habsburků s Jagellonci o vzájemném dědění v podobném případě. A tak brzy po nešťastné moháčské bitvě získal českou královskou korunu třiadvacetiletý Ferdinand I. Habsburský. Nikdo v tom okamžiku nemohl tušit, že se Habsburci po následující čtyři věky, až do roku 1918, vladařského žezla v českém státě už nepustí... Kniha je doporučena Ministerstvem školství ČR jako četba k výuce dějepisu pro ZŠ a SŠ. Publikace: Toulky českou minulostí 3 - Petr Hora. Dallmayr Espresso intenso je jednou ze dvou novinek pražírny Dallmayr. Je to vyvážená směs těch nejkvalitnějších zrn Arabiky a Robusty pražených italským způsobem, vhodná zejmána pro přípravu espressa, cappuccina nebo latte macchiata v automatických kávovarech.