André Dominé: Culinaria Francie - Kulinární průvodce
André Dominé: Culinaria Francie - Kulinární průvodce

André Dominé: Culinaria Francie - Kulinární průvodce

od 498 Kč
Culinaria Francie Francie nepochybně zůstává velmocí v oblasti gastronomie. Žádná jiná země světa se nemůže chlubit takovým nesmírným bohatstvím specialit. Žádná jiná země nemá nic ani vzdáleně srovnatelného s francouzskou sítí vybraných restaurací, kde tisíce kuchařů uchovávají tradice vynikajícího kuchařského umění a ukazují své pozoruhodné tvůrčí schopnosti v neustálé snaze o vytvoření nových pochoutek. Žádná jiná země nevyrábí tolik…
Dobre-knihy.cz
Za dopravu 57 Kč Skladem
498 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: André Dominé: Culinaria Francie - Kulinární průvodce
Minimální cena: 498 Kč
Maximální cena: 626 Kč
Ušetříte až: 128 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

  • Culinaria Francie

    Francie nepochybně zůstává velmocí v oblasti gastronomie.

    Žádná jiná země světa se nemůže chlubit takovým nesmírným bohatstvím specialit. Žádná jiná země nemá nic ani vzdáleně srovnatelného s francouzskou sítí vybraných restaurací, kde tisíce kuchařů uchovávají tradice vynikajícího kuchařského umění a ukazují své pozoruhodné tvůrčí schopnosti v neustálé snaze o vytvoření nových pochoutek. Žádná jiná země nevyrábí tolik různých a vynikajících vín. Všechny nejslavnější odrůdy světa, Chardonnay, Sauvignon, Cabernet, Merlot a Syrah, pocházejí z Francie. "Les plaisirs de la table" (radosti stolování) jsou ve Francii přístupné všem, i lidem s velmi skromnými prostředky. Všichni chtějí u stolu zažít potěšení z jídla. Slávu a uznání si zaslouží nejenom kuchaři a vinaři, ale také cukráři, pekaři, řezníci, chovatelé drůbeže, pastevci koz a výrobci sýrů-nesmíme však zapomenout ani na zelináře a obchodníky s rybami, majitele lahůdkářství a provozovatele vinoték. I když se celá země určitě shodne na tom, co je dobré jídlo, věnuje se značná pozornost krajovým specialitám, které jsou již odedávna první známkou politické decentralizace. Kulinářské hranice bývají jen zřídkakdy přísně vymezené. V podobných geografických, klimatických a historických podmínkách však lidé mívají podobné chuti. Na základě podobností se nám podařilo rozdělit Francii z hlediska jídla a pití na dvanáct oblastí. Každá z nich má vlastní individuální charakter a vynikající speciality, z nichž některé mohou být pro vás překvapením.

  • Formát: 230,0 x 260,0 x 27,0 mm
  • Počet stran: 468
  • Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
  • Nakladsatelství: SLOVART

Vydejte se na cestu do Francie! Výpravná publikace s nádhernými fotografiemi, lákavými recepty a texty popisujícími francouzskou kuchyni a vše, co s ní souvisí. Žádná jiná země nemá tak srovnatelné gastronomické zázemí jako Francie, proto se zde dočtete o síti vybraných restaurací, kde tisíce kuchařů uchovávají tradice vynikajícího kuchařského umění a ukazují své pozoruhodné tvůrčí schopnosti v neustálé snaze o vytvoření nových pochoutek. 

Objednat si můžete také průvodce Culinaria Španělsko a Culinaria Čína.

Rozměry: 22,9 x 26 cm

Jazyk: český jazyk

Vazba: pevná

Rok vydání: 2012

Počet stran: 468

ISBN: 978-80-7391-651-0

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.